Krijg grip op de verschillende culturen binnen jouw bedrijf

Krijg grip op de verschillende culturen binnen jouw bedrijf

Dat er veel culturen binnen het bedrijfsleven zijn, weten we inmiddels. Maar waar we weinig grip op krijgen is de juiste kennis over de verschillende culturen. Want welke cultuur heerst er binnen jouw bedrijf? En hoe kun je deze cultuur op de juiste manier analyseren en optimaliseren? Je leest het in mijn boek: ‘Ken je bedrijf & ken je klant’ en ervaart het in de workshop die hieraan gekoppeld is.

De afgelopen 25 jaar heb ik veel kennis mogen opdoen als zelfstandig adviseur. Bij het helpen van diverse bedrijven, organisaties en teams heb ik veel bedrijfsculturen mogen beleven en kunnen verbeteren. Een bedrijfscultuur is een manier waarop de dagelijkse gang van zaken er binnen een bedrijf aan toe gaat. Deze cultuur kun je weerspiegelen, vormen en verbeteren. Mijn visie, ervaringen en bevindingen vind je allemaal terug in mijn boek en workshop: ‘Ken je bedrijf & ken je klant’.

Met mijn boek en workshop richt ik me op managers en eigenaren die in diverse segmenten werkzaam zijn en geef ik advies over het analyseren en verbeteren van de cultuur binnen het bedrijf dat ze runnen. Door een spiegel voor te houden kan ik laten zien waar de verbeterpunten binnen het bedrijf liggen. Zo leer je niet alleen op een nieuwe manier naar je organisatie kijken, maar leer je het bedrijf écht kennen. Want hoe speel je precies in op de behoeftes van je klant? En hoe kun jij je team blijven inspireren? Antwoorden op deze vragen vind je in mijn boek en ervaar je tijdens mijn workshop. En ik kan je vertellen: met deze antwoorden ga jij gegarandeerd het verschil maken.

Wat je nog meer kunt verwachten in het boek en tijdens de workshop:

•           patronen van normen en waarden binnen je bedrijf

•           de interactie verbeteren met jouw klanten

•           verwachtingen, kwaliteiten en doelen binnen je bedrijf

•           valkuilen binnen je bedrijf - of hoe ik het liever noem: verbeterpunten waarmee je als bedrijf en organisatie het verschil kunt gaan maken

•           wie zijn jouw potentiële klanten en waar liggen je kansen

Nieuwsgierig geworden? ‘Ken je bedrijf & ken je klant’ is een workshop (inclusief boek) en is aan te vragen via: info@caritasutherland.com

 

 

 

 

Carita Sutherland