Tijd voor transformatie

We leven in een tijd waarin alles snel, sneller, snelst gaat. De ontwikkelingen op het gebied van trends en transformatie zijn moeilijk bij te houden. Toch moet je je als bedrijf in deze trends en ontwikkelingen blijven verdiepen, zo kun je namelijk het verschil gaan maken. Maar wat heb jij als bedrijf nodig om die volgende stap te gaan zetten?

Verandering begint meestal bij jezelf. Door jezelf uit te dagen en door te kijken waar de behoeftes liggen in de maatschappij kun jij hier de passende oplossing voor bedenken en aanbieden. Wat zijn de trends en innovaties voor de komende jaren? En hoe ga jij daar als ondernemer mee om? Think Forward.

Vanaf mijn 14e heb ik mogen ervaren hoe het ondernemen snel kan veranderen en hoe lastig het kan zijn om als ondernemer of bedrijf te transformeren. Twintig jaar geleden verkocht ik mijn succesvolle winkels. De reden? Mijn passie en drive waren verdwenen. Met mijn perfectionistische karakter wilde ik alles zelf doen, terwijl ik de lat eigenlijk juist een stukje lager moest leggen.

Er moest verandering komen - en die verandering lag bij mijzelf. Door mijzelf een spiegel voor te houden en goed te reflecteren ontdekte ik waar mijn mogelijkheden lagen en kan ik nu anderen helpen om zichzelf beter te leren kennen. Ik begon mezelf vragen te stellen zoals: ‘wie ben ik?, ‘waar sta ik voor?’ En: ‘waarom doe ik wat ik doe?’ Doordat ik mijzelf een spiegel voorhield ontdekte ik waar mijn mogelijkheden lagen.

Ik zie zelf ook de verandering. Vroeger was er een hele andere manier van ondernemen. Er is nu een hele andere denk, doe en voel wijze. Van een hele harde zakelijke manier van ondernemen zijn we steeds persoonlijker geworden.

 Inmiddels heb ik al heel wat bedrijven gecoacht en begeleid ik directies, managers en teams om zichzelf beter te leren kennen, bewust te worden en andere mogelijkheden te zien, ervaren en ondergaan. Wat is de bedrijfscultuur, de visie, wat zijn de kansen en het onderscheidende vermogen? Hoe kun je als bedrijf visionair zijn? Hierbij kijken we samen naar wat er nodig is om die transformatie aan te gaan en welke innovaties en trends er zijn voor de komende jaren. Praktisch, eenvoudig en effectief.

Verandering begint bij jezelf. Jij moet jezelf die spiegel voorhouden. Om je hierbij te helpen heb ik samen met Hans Pluijms het boek “Je denkt te weten wie je bent” geschreven. Je bestelt ‘m hier.

Ook het boek “ Ken je bedrijf & Ken je klant” dat ik geschreven heb kan je behulpzaam zijn. Dit boek is alleen verkrijgbaar in combinatie met een coachingstraject.

Wil je meer weten of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met me op via info@caritasutherland.com

Carita Sutherland